Det finns en hel del saker att tänka på när man vill dekorera sitt hem. Kika runt i ditt existerande utrymme och tänk utanför boxen gällande olika sätt som man kan återanvända objekt som du för närvarande använder. Behöver du verkligen alla nya köksskåp eller kan dessa återanvändas på ett annat sätt? Finns det trägolv under dagens mattor? Kan du fräscha upp en gammal möbel genom att ge den en ny färg?

Köp möbler utan som inte är helt färdiga

Även om du vill investera i bra möbler, så kan du spara pengar genom att köpa möbler som är oavslutade eller saknar en avslutande färg eller ett visst lack. Även om dessa kostar mindre än de modeller som man kan köpa direkt i en butik, så får du ofta bra kvalitetsmöbler dock inte helt färdiga.

När man väljer ut dessa så kan det vara bra att fråga tillverkaren så mycket som möjligt gällande hur man gör för att få till en bra finish. På så sätt kan man avsluta arbetet på egen hand hemma. Möbeln kommer garanterat att bli billigare men precis lika vacker.

Handla Second Hand

Att måla sin egen möbel är absolut något man kan göra, men man kan inte alltid räkna med att det är genomförbart. Man kanske försöker dekorera en liten lägenhet där det inte finns tillräckligt med utrymme för sådant arbete, eller så har man ett hektiskt schema fyllt med arbete, familjeförpliktelser och sociala engagemang så man har inte tid för DIY projekt. Oavsett anledning så kan begagnade möbler vara helt rätt väg att ta, speciellt för att hålla nere kostnaderna när man dekorerar.

Strosa runt i de lokala second hand butikerna. Ta reda på vilka dagar de tar in en ny inventering och åk dit tidigt för att kunna välja ut favorit sakerna innan alla andra. Tillbringa dina helger med att upptäcka loppmarknader. Fråga om att din familj och vänner har något som de inte använder.