När man sätter igång med att dekorera sitt hem så är det viktigt att försöka skapa en sammanhängande designplan. Nedan följer några tips gällande hur man kan göra detta.

Att dekorera sitt hus kan vara mycket roligt, men det är också en skrämmande uppgift. Hur upprätthåller man en personlig stil utan att allt ser för matchande ut eller inte matchar alls? Att inreda varje rum och skapa ett flöde in till nästa rum kan tyckas svårt, men dessa inrednings hemligheter hjälper dig att nå ditt drömhus.

1. Välj ett tema

Ett enkelt sätt att skapa ett flöde i sitt hem är genom att välja Inredning & belysning som har ett gemensamt tema hela tiden. Är det modernt eller traditionellt som man är ute efter? Jordnära eller industriella färger? Älskar du naturmotiv? Vintage tillbehör? En mer lantlig stil? Vad sägs om nautiskt tema? Välj ett tema som du älskar och upprepa delar av detta tema genom hela hemmet. Om du är osäker på vilken stil som passar dig, så kan man via nätet göra flera tester för att komma fram till rätt stil.

2. Matcha material

När du handlar efter möbler och tillbehör, så bör man alltid överväga materialet på objekten du köper. Använd liknande material i varje rum – stål, glas eller trä, till exempel – för att förena de olika rummen. Variera texturerna och finishen av dessa objekt så att effekten är subtil snarare än alltför matchigt eller påtvingad.

3. Välj en signaturfärg

Vilka färger dras du till? Hitta en färg du verkligen älskar (läs: en färg du kan leva med) och väv in denna så att den finns i samtliga rum. Blanda ljusa och mörka nyanser, och ändra färgmängden i varje rum. Tänk inte bara på att måla väggarna – färgen kan ha synas vid gardiner, mattor, konsttryck, prydnadskuddar eller till och med färgen på handdukar.