Allt från hallen till vardagsrummet och köket till hemmakontoret och badrummet – här hittar du dekorationshjälp för alla rum i ditt hem. Här gäller det att skapa sitt drömhem med mycket personlig stil och att flitigt använda sig av rätt ljuskällor när man inreder.

Inred ditt vardagsrum

Vardagsrummen kan fylla många olika funktioner, från att vara en formell salong till att vara där hela familjen samlas för studier, underhållning, socialisering och lek. I moderna hem kan de vara ett bra rum som ligger i anslutning till kök och matplats. Ett av de första övervägandena som man måste göra är att bestämma var själva socialiseringen skall ske för att skapa ett konversations område.

Inreda ett sovrum

Du spenderar en tredjedel av ditt liv i sovrummet, så du bör noggrant överväga hur man gör det till en rofylld plats. Detta inkluderar att välja sängen och de andra sovrumsmöblerna. Man kan spara in på viss dekoration, men att ha en bra madrass och kuddar är en investering som är värd varje slant. Ditt val av färg kan vara en ljusare nyans om du är en morgonperson eller mörkare om man gillar att sova länge. Sovrumsljuset är viktigt för att att personen skall vakna med rätt humör.

Designa ditt badrum

Vill du göra om ditt badrum till ett elegant spa? Använd idéer från riktiga spa och inkludera hur man inreder sofistikerat. Här gäller idéer för skåp, kakel, speglar, belysning och tillbehör. Tänk på att ett badrum oftast inte har så många kvadratmeter, så det gäller att inreda utan att det känns för trångt.

Köket kan vara hemmets hjärta

Köket kan vara ett dyrt rum för att renovera, så du vill noggrant planera och överväga din uppdatering av rummet. Samla på dig olika inspirerande bilder inför köksuppdateringen och var planera en köksmodell som fungerar för dig. Om du vill ha ett fräsch utseende men inte vill investera mycket pengar, så bör man kolla in budgettips.