Om du precis har flyttat och har tidigare erfarenheter av flytt så känner du säkert igen dig här. Man flyttar från en mindre lägenhet till något lite större. Man tror att man har all världens plats och aldrig kommer behöva mer än en garderob eller något extra förvaringsskåp för att få plats med allt. När man sedan inrett klart och bott in sig, så inser man att man inte alls får plats med allt man äger samt att det blivit oorganiserat på grund av bristen på förvaringsutrymmen. Det här är väldigt vanligt och du bör tänka på att även om du inte är en storshoppare så räcker det med ett fåtal större inköp som ska förvaras i garderoben så börjar saker och ting ramla ut och du behöver hitta ny förvaring. För att undvika detta så ska du tänka till ordentligt när du köper nya möbler till ditt hem.

Förvaringsmöjligheter som gör skillnad

För att åtgärda detta är det smart att tänka proaktivt och att planera in extra förvaring redan i början av inredningsplanerna. De som har mycket kläder och som vet med sig att de shoppar mycket, kanske är i behov av en walk-in closet. På så vis får man en lättöverskådlig förvaring av kläder, skor och väskor, och kan organisera rummet så som man finner lämpligt. Ibland behöver man ta hjälp av en byggfirma till detta, om man inte själv är tillräckligt händig och kunnig inom området. Om du däremot redan är händig och har kunskapen som krävs, så har du kanske funderat på att själv starta en byggfirma. Här kan man behöva ett smidigt företagslån hos exempelvis Qred för att få möjlighet att komma igång.

Möbler med förvaringsutrymmen

Du måste dock inte bygga en walk-in closet för att optimera förvaringsmöjligheterna. Du behöver inte heller stirra dig blind på garderober eller klassiska förvaringsskåp då det numera finns många andra möbler som inkluderar ett förvaringsutrymme utan att ge sken av det. Nedan följer några exempel på sådana möbler:

  • Soffa med inbyggd förvaring. Dessa ser ut som helt vanliga och snygga soffor, men om du lyfter på sittdynan har du goda förvaringsmöjligheter. Det finns soffor där det finns ett tomrum för förvaring under hela sittytan.
  • Soffbord med låda. Det finns soffbord med större eller mindre lådor. Dessa bjuder dock inte på så stora förvaringsmöjligheter men det kan ändå avlasta dina ordinarie förvaringsutrymmen en del.
  • Sängstomme med lådor. Om du ska köpa en ny sängstomme så kan det vara en bra idé att se dig om efter en säng med stora lådor. Perfekt till alla sängkläderoch mer därutöver.

Så gör inte samma misstag som många andra redan gjort, utan planera in ordentligt med förvaringsutrymmen redan från början.