Ett unikt och vackert hem är något som många drömmer om. Men det är få som verkligen vågar och orkar gör det som krävs för att man ska kunna ta sig dit. I följande inlägg kommer du få tips på sådant som du kan göra hemma själv, DIY.

Kuddar och filtar

Något som är väldigt enkelt att göra hemma själv är att man syr och dekorerar sina egna kuddar. Man kan verkligen vara kreativ här. Det första man bör göra dock är att man handlar hem det tyger som man vill använda och sedan den dekorationen som man önskar. Det kanske är pärlor, paljetter eller en vacker tråd som man tänker att man ska brodera med.

Måla och dekorera dina egna krukor

Vill man vara riktigt kreativ så ska man ju egentligen dreja sina egna krukor också, men det kräver mer tid och en hel del redskap för att man ska kunna göra det. Istället så kan man köpa färdiga krukor och sedan välja själv hur man ska dekorera dem. Det är bara din egna fantasi som sätter gränserna när det kommer till det här, men det kan ibland vara skönt med inspiration och därför rekommenderar vi sociala medier.

Gör dina egna ljusstakar

Något som är väldigt vackert är att ha tända ljus i hemmet. Man kan helt enkelt inte få för mycket av dem. Det är enkelt att göra egna lyktor och ljusstakar och något som är populärt att dekorera med i dagsläget är faktiskt Schalins ringar och annat krimskrams som skimrar. Det här kan ge en väldigt elegant stil på dina ljusstakar, och det är kanske något som du kan sälja till dina vänner om de giller dem.

Väv en matta

För den som har tid och tålamod så är mattvävning ett hett tips! På det här sättet kan du skapa dig helt unika mattor till ditt hem. Det behöver inte vara så krångligt att väva sin egen matta, även om man behöver en vävstol såklart. Det är dock viktigt att man har gott om tid på sig eftersom det tar tid att väva en matta!

Måla egna tavlor

Om man känner för att skapa så är tavlor ett bra alternativ. Det krävs inte mycket saker för att man ska kunna komma igång. Väldigt många tar hjälp av youtube för att lära sig hur konstnärer arbetar med penslarna för att få till de rätta dragen på tavlan. Det är inget fel med att man försöker sig fram själv heller. En del gillar att måla utifrån sina egna instinkter och skapar därmed en helt egen stil på sina tavlor. Om man känner sig extra nöjd med ett motiv så skulle man kunna rama in det.