Punktbelysning, spotlights, golvlampor och plafonder – de allra flesta varianter av belysning har ett särskilt användningsområde i första hand, men få slår det mjuka skenet från en ljusslinga. Denna relativt nya lilla inredningsdetalj har tagit oss med storm på grund av sina många sätt att skapa magi – allt från att lyfta stämningen på festen till att varmt välkomna gäster i vintermörkret.

Planerar du för en större fest eller är det till och med bröllop på gång? Häng flera varmtonade ljusslingor tätt bredvid varandra längs en av väggarna i hemmet eller i festlokalen för att skapa en annorlunda och inbjudande fotovägg där dina gäster kan ta vackra och minnesvärda bilder. Lägg gärna ljusslingor varvat med murgröna eller andra gröna slingerväxter – konstgjorda som äkta – på borden eller fyll glasvaser med batteridrivna slingor för en dekorativ punktbelysning. Har ni tillgång till en trädgård eller en liten uteplats med buskar och träd? Klä även dessa i slingor! När mörkret faller på infinner sig en oslagbart mysig känsla hos dina gäster när de kikar upp mot trädkronorna och får se en himmel av små ljus.

Det är inte bara på fest som ljusslingan har en given plats. Har du till exempel hört talas om campingtrenden glamping? Det är ett sätt att ta sig ut i naturen för att tälta, men på ett lite lyxigare sätt. Ordna din egen glampingtripp med familjen eller vännerna och packa väskan full av ljusslingor! Dekorera allt från tält till kringliggande träd och skåla i ett glas bubbel innan sänggående. Kanske har ni istället hittat ett eget litet boende på semesterresan och barnen vill vara ute på stranden till småtimmarna och spela volleyboll? Fläta in några ljusslingor i volleybollnätet och njut av att låta barnen få vara barn. Andra sätt att använda ljusslingor kan vara att rama in tv:n på ett dekorativt sätt – eller varför inte låta fantasin flöda och skapa en egen sänghimmel av skira tyger och det drömmande skenet av en ljusslinga.