När man inreder hemma är det ofta möblerna som hamnar i fokus när det kommer till stil. Soffan och soffbordet måste passa ihop med den vita bokhyllan och den mönstrade mattan. Möblernas färg och form får mycket uppmärksamhet, men vad som kan glömmas bort i stiltänket är faktiskt färgen på hela rummet.

Från golv till tak

Färgen på ett rum sätter ofta tonen för stilen i det. Ett vitt rum är enkelt att inreda oavsett stil på möblemanget, vilket är bra för den som vill förändra sig då och då. Men för den som känner sig säker på vad den gillar kan en stark färg eller en häftigt mönstrad tapet i hela rummet verkligen berätta vem man är. Och det behöver inte bara vara väggen som är målad. Varför inte måla taket eller också golvet? Det finns en del saker att tänka på om du vill måla ditt golv själv, men att ändra färgen kan bli riktigt snyggt.

Måla själv eller anlita ett proffs?

Beroende på mängden arbete och din egen kunskapsnivå kan det vara bra att anlita ett proffs. Att tapetsera med en mönstrad tapet som ska stämma hela vägen tar tid, men hjälp finns att få från exempelvis https://k3måleri.se om du känner att uppgiften blir för stor. Våga testa, köp den starka färgen du alltid velat ha och sätt igång att måla. Eller luta dig tillbaka och låt proffsen fixa det åt dig.