När du inreder ett hem är det mycket du måste tänka på. Du måste bland annat se till så att möblerna har rätt storlek i hemmet, men även hitta en röd tråd genom alla rum. Tavlorna ska hänga snyggt och gardinerna ska placeras så nära taket som möjligt för bästa effekt. Hur är det då med växter? Växter är något som nästan alla har i sitt hem, men det är inte alla som vet hur man, på ett professionellt sätt, inreder med just grönska. Här hittar du våra bästa inredningstips när det kommer till att ta in naturen i ditt hem!

Anpassa mängden växter efter storleken på ditt hem

Visst kan det vara mysigt att bo som i en exotisk djungel, men att ha för många växter kan göra att ditt hem ser rörigt ut. Här gäller det att anpassa både mängden och storleken på växterna. Har du ett stort hem med många öppna ytor har du naturligtvis mer spelrum än den som bor lite mindre. Testa att flytta runt växterna, sätta dem högt och lågt för att hitta den perfekta platsen.

Köp inte för många växter på samma gång

Du har kanske hört att ett hem växer fram med tiden och det ligger verkligen något i det. Precis som du inte bör köpa alla möbler från ett och samma företag när du precis har flyttat in i en tom lägenhet så bör du inte heller köpa alla växter på en gång. Det kan kännas lockande att börja inreda med växter direkt efter din flyttstädning Varberg när hemmet är skinande rent från topp till tå, men ha is i magen. Köp några i taget och hitta rätt plats för dem innan du köper in fler.

Gå inte enbart efter trender

Trender finns i allt från mode till inredning och detsamma gäller för växter. Försök att inte snöa in dig på de växt-trender som råder för stunden, utan tänk mer hållbart. Det är inte bra för miljön och inte heller för din plånbok att köpa nytt och ständigt kasta bara för att hålla stilen.

Välj växter som passar dig

Det här är faktiskt en viktigare punkt än många tror. Du behöver se till att de växter som du väljer går hand i hand med dina förutsättningar. Kommer du orka och ha tid att sköta om en växt som behöver mycket underhåll eller trivs du bättre med kaktusar som sköter sig själva? Det finns många riktigt fina växter som knappt kräver något pyssel alls. Dessa lämpar sig utmärkt för den som kanske inte är hemma speciellt mycket eller som inte vill ha växter som kräver tid. Idag finns det även riktigt bra konstgjorda alternativ! De är dyrare, men håller för alltid.