Sovrummet bör ha den mest intima atmosfären i huset. Det måste vara mysigt att krypa in i sitt sovrum, det är ju trots allt där man skall vila upp sig. Och när det gäller att skapa ett feminint inrett rum kan det behövas speciella detaljer. Som inredare vill man skapa en atmosfär som ger en personlig känsla hos personen som skall använda rummet. Om önskan är att skapa ett feminint sovrum så gäller det att kombinera en layout som funkar, med utvald dekoration och skapa den där personliga känslan. I den här artikeln får man som läsare ta del av några handfasta tips kring inredning och dekoration av ett feminint sovrum.

Praktiska saker som ett feminint sovrum bör ha

Förutom de självklara sakerna som ett sovrum måste ha, som exempelvis säng, så finns det några andra möbler och detaljer som ett feminint sovrum bör ha. Det kan handla om en garderob med mycket plats för kläder, skor och assessorer. För att få den där feminina känslan kan det vara intressant att plocka ut sina favorit skor, en fin klänning och kanske nåra smycken och inkorporera dessa till deklarationen. Att också skapa en inbjudande sminkhörna med bra belysning kan vara intressant. Ett sminkbord där man kan hålla ordning på sina läppstift, rouge och foundation istället för att ha allt i badrummet är oftast något som uppskattas.

Färgskala när man inreder är A och O

Många gånger när man tänker sig ett feminint rum så går tankarna automatiskt mot den rosa färgskalan. Men så behöver det inte alls vara. Om man vill använda rosa så är det inga problem, men det behöver inte vara det enda valet för att skapa ett feminint sovrum. Man kan istället försöka tänka på en färgskala som är neutral med några varma accentfärger, eller varför inte kanske en färgskala som är pastell-baserad. Man bör satsa på ett rum som bjuder in och känns varmt för att nå till den där feminina känslan.

Detaljer i dekorationen som gör skillnad för känslan

Ett bra tips för att skapa ett mysig och feminint sovrum är att använda olika textiler och texturer. Det kan vara en blandning av sammet, silke och linne. Man bör addera en matta och gardiner som klär upp rummet. Dekorationen är beroende på vad personen i fråga tycker om. Om det är ett feminint sovrum med mycket karaktär så kanske mer detaljer är välkommet. Att använda personens egna utbud a häftiga skor, smycken och hattar kan vara en smart ide. Om man istället strävar efter en lugnare miljö men fortfarande feminint så bör man försöka hålla dekorationen i samma färg som resten av sakerna i rummet. Att helt enkelt blanda mindre.